Elementointipalvelu

 

  • Puurakenteiset seinä- ja kattoelementit, parveke- ja patioelementit, sekä aitaelementit
  • Tilaelementit 1-7 krs. rakennuksiin
  • TES -elementit
  • Naulalevyristikot
  • Liimapuurunko ja sandwich -elementit

 

Asuntorakentaminen

Tyypillisessä elementointipalvelun kohteessa asiakkaalle toimiteaan  useammasta rakennuksesta muodostuvan asunto- osakeyhtiön kaikki elementoitavat  (2D -elementit)  puurakenteet. Toimitukseen kuuluu elementtien suunnittelu pohjautuen tilaajan toimittamiin rakennesuunnitelmiin sekä kaikkien toimitukseen kuuluvien elementtien asennus.

Tyypillisiä asuntokohteen elementtityyppejä on kylmät ja lämpimät ulkoseinä- ja kuorielementit sekä päätykolmio-, palokatko, päätyräystäselementit. Ulkoseinäelementit toimitetaan puu-/levyverhoiltuna tai tuulesuojapintaisena.

Vakiotoimitussisältö kattaa myös kattoristikot ja niiden asennuksen, tehtaalla elementteihin asennetut ikkunat sekä ulko-ovet työmaalle toimitettuna ilman asennusta.

Vakiotoimitusta voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaisesti ja siihen voidaan lisätä esim. ovien asennukset, vesikattotyö, piha-aidat, jne. >>>kuvia toteutuneista kohteista

 

Tilaelementteihin (3D -elementit) perustuvassa toteutuksessa tilaelementtitehdas vastaa kokonaisuudesta sisältäen suunnittelun, valmistuksen ja asennukset. >>> Tilaelementtirakentaminen

 

Vanhojen betonikerrostalojen energiakorjaus TES -menetelmällä

TES -menetelmä (timberbased element systems) on kokonaisvaltainen julkisivukorjausmenetelmä, jolla parannetaan korjattavan rakennuksen energiatehokkuutta ja asumisviihtyvyyttä.  Lämmitystarvetta voidaan pienentää aina passiivitasoon saakka tehokkaalla uudella ilmanvaihtojärjestelmällä, uusilla ikkunoilla ja ulkovaipan lisälämmöneristyksellä.

Kun korjausrakentamisen kohteena olevan betonikerrostalon betonijulkisivu poistetaan ja vanhat eristeet kuoritaan, tilalle asennetaan teollisesti valmistettu puuelementti. TES- elementissä on itsekantava puurunko ja rakenteet pitävät sisällään lämmöneristeet, jäykistävän rakennuslevyn, ilmasulun, tuulensuojalevyn ja ulkoverhoilun. Elementteihin voidaan asentaa myös ikkunat, ovet ja talotekniikkaa. Samalla vanhoihin kerrostaloihin on mahdollisuus toteuttaa tilaelementeillä lisäkerroksia, joiden myynnin avulla taloyhtiöt voivat rahoittaa korjaushankkeitaan.

 

Hallit

Erilaisiin käyttötarkoituksiin rakennettaviin halleihin tarjoamme kokonaisuuksia jossa rungon pilarit ja palkit liimapuuta ja  ulkovaippa sandwich- tai vaihtoehtoisesti puuelementeistä. Myös yläpohja voidaan toimittaa puuelementeistä.

Vakiotoimitussisältö kattaa kaikkien toimitettavien tuotteiden asennuksen.

Toimitukseen kuuluu liimapuu rungon  ja elementtiensuunnittelu pohjautuen tilaajan toimittamiin rakennesuunnitelmiin.

Toimitussopimusta voidaan laajentaa esim. peruspulteilla sekä kuhunkin toteutukseen parhaiten sopivilla ikkuna  ja oviratkaisuilla.